Asukkaita kuunnellen, 19.10. Gesterbyssä – tapahtuman koonti

Ajankohtaista

Lauantaina 19.10. kello 14-16.00

                             

Kirkkonummen demarit järjestivät osallistavan ”Ihminen edellä”-asukastapahtuman Gesterbyn nuorisotalolla.

Tapahtuma kiinnosti paikallisia asukkaita ja osallistujia kertyi paikalle noin 60. Paitsi kahvia ja makkaraa, oli osallistujille tarjolla mahdollisuus sanoa mielipiteensä alueen kehittämisen tarpeista ja ideoida uusia toimintoja. Lapset saivat sillä aikaa leikkiä temppuradalla ja iloita liikunnasta. Mukana oli demareiden luottamushenkilöitä ja kunnan puolesta yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen.

Kansanedustaja Maria Guzenina myös kertoi tämänhetkisestä soten erillisratkaisutilanteesta Uudellamaalla. Ratahankkeiden suhteen hän huomautti, että varikon mukana tulee aina työpaikkoja, joita voi tulla ennustettua enemmän, kun toiminta pääsee kunnolla käyntiin. Paikka on vain saatava sovittua. Tapahtumassa vierailleelle kansanedustaja Maria Guzeninalle Gesterby on tuttu myös äitinsä entisenä asuinpaikkana.

Yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen selvitti kaupan rakentamisen vaatimia asemakaavamuutoksia ja kaavaprosessin etenemistä kunnassa. Yhdessä mietittiin myös, miten asukkaat saisivat kauppa-asiansa sujuvasti hoidettua ennen mahdollisen kaupan tuloa.


Hieno iltapäivä vierähti mukavasti kahvia ja makkaraa nauttien hyvien keskustelujen lomassa.